18650 Pillerin Orjinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Elektronik sigara kullanmaya başlayan herkesin aklında, elektronik sigarasının batarya problemini nasıl halledeceği sorusu yer almaktadır. Bunun nedeni, alınacak 18650 bataryanın orjinal olup olmadığından nasıl emin olunacağından kaynaklanmaktadır. Orjinal olmayan 18650 bataryalar, büyük tehlike barındırmaktadır. Sahte bir batarya, kullanıcının elinde patlayarak ölümcül kazalara bile yol açabilir. 

Sony VTC6 3.7V 18650 3000mAh IMR Şarjlı Pil 30A Discharge

Orjinal Batarya Almak İçin Neler Yapılmalıdır?

18650 pillerin orjinal olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Elektronik sigarasının bataryası için Sony, Samsung, Sanyo, LG, Panasonic gibi kaliteli ve kullanışlı markaları tercih edecek olanlar, pillerin orjinal olup olmadığını internet üzerinden kontrol edebilirler. Batterybro.com adresine tıklayan kullanıcılar, 18650 Date Code Lookup Tool kısmını açmalıdırlar. Ardından "choose brand" yazan kısma tıklayıp kullandıkları pilin markasını seçmelidirler. Bu kısımda, her markanın ürettiği bataryanın üzerinde kontrol amaçlı farklı rakamlar veya harflerin yazıldığı yerler bulunmaktadır. Her markaya göre, check algoritması değişkenlik göstermektedir. Bataryanın model talimatında belirtilmiş işaretli yerlerdeki rakam veya harflerden oluşan kod, sitedeki kutucuklara tek tek yazılmalıdır. Ardından, calculate butonuna tıklanmalıdır. Pil, orjinal ise sistem pilin üretildiği tarihi göstermektedir. 

EFEST IMR 20700 3100mAh 30A Li-ion Pil

Neden Kaliteli Markaların Pilleri Kullanılmalıdır?

18650 piller için Sony, Panasonic, LG ve Samsung gibi markaların ürünlerini kullanmak çok doğru bir yaklaşımdır. Çünkü bu markalar, en kaliteli markalardır. En iyi hammaddeyi işleyerek yüksek amperli ve kaliteli piller üretirler. Bununla birlikte, ürünlerinin orjinal olup olmadığını kontrol edecek bir mekanizma vardır. Ancak, bu markaların sahteleri de üretilmektedir. Bu yüzden, pilin güvenilir bir tedarikçiden satın alınması gerekmektedir. Bu markaların hepsinin Türkiye distribütörü vardır. Türkiye distribütörü olan markaların pilleri için istenildiği takdirde fatura kesmek mümkündür. Ancak, sahte pil üreten imalathaneler, kendi ürünlerinin piyasada ayırt edilebilmesi için mutlaka ürünün herhangi bir yerine imza niteliğinde işaret bırakırlar. Pil konusunda tecrübesi olan kişiler, bu sayede sahte ürünleri anlarlar. 18650 pil almak isteyenler; birkaç kuruş kar etmek için sertifikası olmayan, hammaddesi belirsiz, geri dönüşümü ve kaplaması kalitesiz ürünleri tercih etmemelidirler. Aksi takdirde, ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilirler. 

LG HG2 3.7V 18650 3000mAh IMR Şarjlı Pil 20A Discharge

NEW PRODUCTS

Whatsapp Contact